Creatina nu are nevoie de prezentare. Probabil cel mai popular supliment disponibil pe piață, care este o substanță recunoscută care susține corpul uman în legătură cu activitatea fizică de diferite grade. Cariera ei a fost, fără îndoială, influențată de faptul că în prezent este cel mai bine testat supliment alimentar disponibil pe piața suplimentelor alimentare.

Dovezile științifice ajung la oameni care au mai multă încredere în utilizarea acestui tip de preparate și astfel un număr mare de persoane decid să le folosească pentru a-și îmbunătăți realizările sportive. Cu toate acestea, odată cu popularitatea sa în creștere, numărul întrebărilor despre creatină și despre modul de utilizare a acesteia este, de asemenea, în creștere. Interesant este că de-a lungul anilor au apărut multe mituri despre acest subiect. Prin urmare, merită să aruncați o privire asupra situațiilor în care merită să începeți suplimentarea cu creatină și cum să o faceți.

Totul în ordine… Deci, în primul rând, dietă și antrenament

Deși creatina este eficientă în construirea masei musculare, trebuie subliniat clar că nu este o modalitate magică de a crește mușchii. Prin urmare, fiecare persoană care are în vedere să înceapă suplimentarea ar trebui să se uite mai întâi la dieta și nivelul de activitate fizică. Numai în pasul următor ar trebui să alegeți suplimentele alimentare adecvate. Acest lucru se datorează faptului că alimentele ar trebui să fie sursa principală a tuturor nutrienților.

Dacă, ca urmare a antrenamentului intensiv, care este necesar pentru a construi masa musculară a propriului corp, alimentele nu sunt capabile să ofere toate valorile nutriționale, atunci ar trebui să apelați la suplimente alimentare. Toate de dragul organismului, a cărui cerere de substanțe specifice crește odată cu creșterea activității fizice și cu un obiectiv specific de antrenament.

La fel este și cu creatina. În primul rând, trebuie să-ți cunoști corpul și nevoile sale, odată ce ai găsit cele mai potrivite exerciții pentru tine, iar mușchii înșiși au reușit să se obișnuiască cu antrenamentul de forță – atunci merită să începi suplimentarea cu un preparat valoros de creatină.

Creatina este bună numai pentru a construi masa musculară?

Creatina este apreciată în primul rând pentru construirea masei musculare, dar aceasta nu este singura situație în care merită folosită. De asemenea, se vorbește mult despre suplimentarea acestuia în cazul așa-zisului stagnare musculară. Ideea este că mușchii corpului, în ciuda antrenamentului suplimentar, pur și simplu nu cresc. Utilizarea creatinei poate restimula celulele din tesutul muscular pentru a le face sa creasca din nou. Cu toate acestea, merită să ne amintim că acest tip de situație apare în principal la sportivii experimentați (deși aceasta nu este o regulă).

Cu toate acestea, merită să ne amintim că creatina nu este singurul compus chimic de care organismul are nevoie pentru a construi eficient masa musculară. Proteine, carbohidrați, aminoacizi – fără aceste tipuri de substanțe, creșterea masei musculare este imposibilă, iar atunci când sunt prea puține în dietă, merită să ajungeți la suplimente valoroase.

Andreea Dumitru

Scris de

Andreea Dumitru

Pasionat de alergare și de un stil de viață sănătos.