Suplimentele proteice, ca unul dintre cele mai populare suplimente din lumea sportului, au multe tipuri și varietăți, precum și arome. În scopul creării lor, se utilizează cel mai des proteinele din zer, dintre care există 3 tipuri de bază bazate pe așa-numitele puritate, adică cantitatea de proteine din supliment.

Unul dintre aceste tipuri este izolatul proteic din zer. Mulți oameni îl consideră cea mai bună formă de supliment proteic, deoarece una dintre trăsăturile sale caracteristice este o cantitate mare de proteine din zer în supliment. Cu toate acestea, merită să-l aruncați mai atent pentru a afla dacă merită cu adevărat să folosiți izolat de proteine din zer.

Ce este mai exact izolatul de proteine din zer?

Izolatul de proteine din zer este cel mai adesea marcat cu abrevierea „WPI”, care provine de la numele său în engleză Whey Protein Isolate. Se obține ca urmare a microfiltrării în mai multe etape a zerului de lapte. Întregul proces se desfășoară la temperaturi scăzute, datorită cărora proteina din zer își poate menține structura și proteinele în sine nu își pierd proprietățile. Mai mult, datorită microfiltrării în mai multe etape, izolatul proteic din zer se caracterizează printr-un conținut foarte scăzut de lactoză, grăsimi și zahăr.

Cea mai importantă caracteristică a WPI, care permite deosebirea acestui tip de proteine din zer de altele, este conținutul de proteine într-o anumită porție, de exemplu la 100 g. În compoziția suplimentelor pe bază de izolat proteic din zer, proteinele vor constitui cel mai adesea aproximativ 90. %. Cu toate acestea, este, de asemenea, foarte important ca WPI să fie de obicei absorbit mult mai repede decât concentratul de proteine din zer, așa că poate fi luat mai puțin înainte sau după antrenament.

Care este cel mai bun izolat proteic din zer?

Este demn de remarcat la început că dacă un anumit supliment este cel mai bun sau nu va depinde în mare măsură de planul de antrenament și de o dietă echilibrată corespunzător. Prin urmare, termenul „cel mai bun balsam” este destul de subiectiv. Cu toate acestea, puteți acorda atenție mai multor aspecte.

Acest lucru se poate observa, printre altele, după recenziile utilizatorilor. În plus, nu conține gluten și este, de asemenea, o sursă foarte bogată de proteine. Funcționează excelent nu numai ca agitator, dar poate fi folosit pentru diferite tipuri de produse de patiserie și gustări. Vă permite să construiți rapid și eficient masa musculară hrănind corespunzător mușchii înainte și după antrenament. Cu toate acestea, în timpul reducerii, protejează mușchii împotriva așa-numitelor moșteniri. Toate acestea fac ca merita luata in considerare atunci cand alegeti un izolat proteic din zer.

Andreea Dumitru

Scris de

Andreea Dumitru

Pasionat de alergare și de un stil de viață sănătos.