Multe femei caută o modalitate de a menține pielea, părul și unghiile frumoase pentru a arăta tineri în fiecare etapă a vieții lor. Deși este imposibil să oprim timpul, există multe care se pot face pentru a minimiza impactul acestuia asupra aspectului corpului nostru. Despre efectul benefic al colagenului se vorbește de multă vreme și chiar se numește „proteina tinereții”. Trebuie să recunoaștem că acest termen este cel mai precis, deoarece este principalul bloc de construcție al pielii și este în mare măsură responsabil pentru starea acesteia.

De asemenea, afectează părul și unghiile, precum și articulațiile, cartilajele și tendoanele. Mai mult decât atât, importanța sa este deosebit de mare pentru că odată cu vârsta, organismul își limitează semnificativ capacitatea de producere a colagenului și, ca urmare, procesul de îmbătrânire progresează. Nu este de mirare că diverse tipuri de preparate de colagen câștigă în mod constant popularitate. Cu toate acestea, sunt atât de multe, încât este dificil să alegi unul anume. Deci, ce merită să știi despre colagen pentru a alege preparatul potrivit pentru tine?

Forma colagenului contează

Deși efectul pozitiv al colagenului asupra corpului uman a fost confirmat științific, merită să ne amintim că nu în orice formă. Se crede că cea mai eficientă formă de tratament cu colagen este administrarea pe cale orală. Suplimentele de colagen vin adesea sub formă de pulbere care trebuie dizolvată în apă sau alt lichid și apoi consumată. Dar de ce este această formă de suplimentare cea mai potrivită?

Toate din cauza… Dimensiunea moleculelor de colagen. Aceasta este o proteină care are o structură foarte complexă. Consumul pe cale orală asigură un proces de absorbție adecvat, în care în sistemul digestiv organismul este capabil să descompună în mod corespunzător aceste molecule și să le răspândească în tot organismul în funcție de nevoile reale. Cu toate acestea, diferite tipuri de creme sau unguente cu colagen nu sunt capabile să ofere aceeași eficacitate. Toate din cauza dimensiunii particulelor, care sunt prea mari pentru a trece prin piele și a intra în corpul nostru.

Ce altceva este important atunci când alegeți un supliment de colagen?

Atunci când alegeți cel mai bun supliment de colagen pentru corpul dumneavoastră, merită să luați în considerare și compoziția unui anumit preparat. Acest lucru este important deoarece multe suplimente au ingrediente îmbogățite care sunt importante și pentru piele, păr și unghii și, de asemenea, îmbunătățesc absorbția colagenului în sine. Datorită acestui fapt, suplimentarea va fi pur și simplu mai eficientă. Deci, ce ingrediente sunt, de asemenea, de dorit?

  • Vitamina C – este necesara pentru producerea de colagen. În plus, afectează starea fibrelor de colagen și, ca antioxidant puternic, este pur și simplu de dorit în dieta zilnică.
  • Biotina – celelalte denumiri ale ei sunt vitamina B7 sau vitamina H, care are și o denumire asemănătoare cu cea dată colagenului – vitamina tinereții. Are un efect pozitiv asupra stării părului, pielii și unghiilor și este, de asemenea, necesar pentru absorbția corectă a vitaminei C. Acestea sunt însă doar exemple ale proprietăților sale.
  • Acid hialuronic – susține absorbția moleculelor de colagen și este necesar pentru legarea apei în piele. Este prezent în fiecare organism viu, dar cantitatea sa scade odată cu vârsta. Din acest motiv, merită inclusă în suplimentul de colagen.
Andreea Dumitru

Scris de

Andreea Dumitru

Pasionat de alergare și de un stil de viață sănătos.