Suplimentele bogate în proteine pot fi achiziționate chiar și în supermarketuri, magazine locale sau online și sunt disponibile pentru toată lumea, chiar și pentru adolescenți. Funcția de bază a suplimentelor bogate în proteine este de a suplimenta deficiențele de proteine, care este responsabilă, printre altele, de construirea țesutului muscular.

De unde provin proteine bogate în proteine?

Produsele naturale de origine animală, de exemplu zerul și produsele vegetale, de exemplu soia, sunt de obicei folosite pentru a produce proteine bogate în proteine. Acestea nu sunt substanțe artificiale produse în laboratoare, ci produse normale pe care fiecare dintre noi le consumă zilnic.

Aceștia sunt derivați naturali care sunt produși pentru a crește proteinele prezente în mod normal în ei la 100 g. În majoritatea suplimentelor bogate în proteine, acest lucru se realizează prin filtrarea produselor lactate. Aceasta implică separarea proteinelor de carbohidrați și grăsimi găsite în lapte.

Suplimentele proteice, fiind unul dintre cele mai populare produse de acest tip, au multe tipuri și arome. Datorită acestui fapt, fiecare persoană poate ajusta balsamul folosit la propriile preferințe.

Un adolescent care practică sport ar trebui să ia suplimente bogate în proteine?

Nu poate exista decât un singur răspuns, bineînțeles că da. Suplimentele bogate în proteine nu sunt altceva decât proteine. Se știe că prima prioritate trebuie să fie o alimentație sănătoasă care să conțină toate vitaminele, macroelementele, mineralele necesare, cantitatea potrivită de energie și adaptată corespunzător sexului, vârstei și tipului de activitate fizică. Adolescentul mediu trebuie să mănânce 2 g de proteine pe kg de greutate corporală.

Din păcate, realitatea nu este așa. Mulți copii din grupa de vârstă 13-18 ani suferă de deficiențe severe de proteine. A fost realizat un studiu științific care a arătat că persoanele de această vârstă consumă doar 1,6 g de proteine. Situația este mai bună la copiii mai mici de 9-12 ani, deoarece cantitatea de proteine consumată este de 2,6 g, ceea ce este peste norma. S-a dovedit că adolescenții care sunt activi și practică sport au nevoie de suplimente de proteine pentru a-și menține corpul bine hrănit.

Suplimente bogate în proteine – aceasta este soluția?

Sigur. Este dificil să monitorizați în mod constant tinerii pentru a vă asigura că aportul zilnic de proteine este la nivelul corespunzător. Puteți încerca să creșteți cantitatea de proteine naturale pe care o consumați, dar uneori acest lucru poate fi dificil din cauza timpului petrecut la școală, activităților extrașcolare și antrenamentelor. O soluție mult mai convenabilă este introducerea suplimentelor bogate în proteine de bună calitate în dieta tânărului nostru sportiv, de exemplu, prin prepararea unui cocktail gustos cu adăugarea unui supliment proteic care conține cantitatea adecvată de proteine.

Aceasta va fi cu siguranță o soluție mai potrivită decât o vizită după antrenament la un restaurant care vinde alimente foarte procesate. Mai mult, în timpul antrenamentului poți să câștigi forță și să-ți întărești corpul bând un cocktail pregătit în prealabil. Puteti adauga in shake si banane, capsuni, piersici, spanac, varza kale, unt de arahide etc., datorita caruia shake-ul nostru va contine, pe langa proteine, si alte vitamine si minerale valoroase si va fi foarte sanatos.

Andreea Dumitru

Scris de

Andreea Dumitru

Pasionat de alergare și de un stil de viață sănătos.