Mulți oameni visează să obțină forma perfectă și astfel silueta propriului corp. În urmărirea acestui vis, ei folosesc tot felul de metode pentru a-l realiza cât mai repede posibil. Desigur, primul pas este o dietă, un surplus caloric adecvat îți permite să gestionezi valorile nutriționale, care la rândul lor, cu o activitate fizică adecvată, îți permite să construiești masa musculară. Cu toate acestea, dacă organismul nu primește aceste valori din exterior, efectele nu vor veni și, în loc de progres, poate apărea regresia.

Pentru a proteja împotriva acestui lucru, se folosesc suplimente alimentare, care sunt extrem de eficiente în construirea masei musculare. Una dintre cele mai bune preparate pentru acest scop de antrenament, dacă nu cea mai bună, este creatina, care are un impact semnificativ asupra creșterii țesutului muscular și, prin urmare, o creștere a forței și a rezistenței. Dar este singurul care este important? Creatina este suficientă singură pentru a-ți realiza rapid visele de o silueta atletică?

Ce merită să luați cu creatină?

Deși impactul creatinei asupra construirii masei musculare a corpului este de neprețuit, iar fără ea întregul proces necesită pur și simplu mult mai mult timp – nu este singurul preparat care merită luat în acest scop. Corpul uman este un mecanism complex care are nevoie de un număr mare de substanțe și compuși diferiți pentru a funcționa corect. Cu toate acestea, atunci când construiți masa musculară, următoarele sunt, de asemenea, foarte importante:

  • Carbohidrați;
  • Proteină;
  • Aminoacizi (constituie proteine);
  • Apa (reacționează bine cu creatina);
  • Acidul alfa-lipoic.

Aceștia sunt nutrienți deosebit de importanți la construirea masei musculare, ceea ce va afecta eficacitatea antrenamentului și viteza întregului proces. Mai mult, sunt benefice și atunci când sunt combinate cu creatina.

Partenerul perfect pentru creatina la construirea masei musculare

Dar ce este cel mai bine de utilizat împreună cu creatina? Din ce în ce mai des puteți auzi că folosirea creatinei împreună cu taurina oferă mari beneficii la construirea masei musculare. Această combinație este cu adevărat benefică, mai ales ca parte a suplimentelor înainte de antrenament.

Datorită adaosului de taurină, organismul va fi stimulat în mod adecvat pentru a efectua un antrenament mai intens, pentru a crește numărul de repetări în serie etc. Acest lucru face ca beneficiile utilizării creatinei să fie și mai mari. Pe lângă efectul natural de creștere a forței musculare și a rezistenței, creșterea acestora va fi și mai mare prin efectuarea unui antrenament mai intens datorită taurinei.

Andreea Dumitru

Scris de

Andreea Dumitru

Pasionat de alergare și de un stil de viață sănătos.