În lumea de astăzi, când ritmul vieții devine din ce în ce mai intens, mulți oameni caută modalități de a-și crește capacitatea de antrenament. Una dintre tendințele populare în comunitatea de fitness este utilizarea suplimentelor înainte de antrenament. Aceste suplimente sunt concepute pentru a oferi organismului nutrienți și substanțe active care ajută la îmbunătățirea performanței în timpul antrenamentului. Dacă vă gândiți și să introduceți suplimente înainte de antrenament în rutina dvs. de antrenament, merită să începeți cu câteva produse de bază care vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele. Iată trei balsamuri care merită încercate.

Creatina – puterea forței și a rezistenței

Creatina este unul dintre cele mai populare suplimente folosite înainte de antrenament. Este un compus natural în organism care ajută la furnizarea de energie mușchilor în timpul exercițiilor intense. Administrarea de creatină înainte de antrenament poate crește nivelul de creatină fosfat din mușchi, ceea ce se traduce printr-o forță și rezistență mai mare. În plus, creatina poate ajuta și la creșterea volumului muscular, ceea ce este deosebit de atractiv pentru persoanele care doresc să crească masa musculară.

Beta-alanina – intarzie senzatia de oboseala

Beta-alanina este un aminoacid care este un precursor în sinteza carnozinei, un compus responsabil de întârzierea senzației de oboseală musculară. Luarea beta-alaninei înainte de antrenament poate crește nivelul de carnozină din mușchi, ceea ce ajută la întârzierea punctului în care te simți obosit în timpul antrenamentului intens. Acest lucru, la rândul său, vă poate permite să efectuați mai multe repetări sau să creșteți sarcina în timpul exercițiilor. Dacă obiectivele tale de antrenament necesită exerciții fizice susținute, beta-alanina poate fi un plus eficient la rutina ta înainte de antrenament.

Cofeina – stimulează și îmbunătățește concentrarea

Cofeina este cunoscută pe scară largă ca un stimulent, dar are și un efect benefic asupra performanței antrenamentului. Consumul de cofeină înainte de antrenament poate crește nivelul de energie, poate îmbunătăți concentrarea și poate reduce timpul de reacție. În plus, cofeina poate ajuta la arderea grăsimilor și la creșterea ratei metabolice. Cu toate acestea, este important să acordați atenție toleranței individuale la cofeină și să evitați consumul excesiv, care poate duce la reacții adverse nedorite, cum ar fi nervozitatea sau tulburările de somn.

Acestea sunt doar exemple de suplimente pre-antrenament care sunt printre cele mai populare. Indiferent dacă le alegeți pe cele prezentate în articol sau vreo altă formă de suport – amintiți-vă că merită să ajungeți doar pentru preparatele care provin din surse oficiale de vânzări.

Rezumat

Utilizarea suplimentelor înainte de antrenament poate fi o modalitate eficientă de a crește performanța la antrenament și de a-ți atinge obiectivele. Cu toate acestea, merită să ne amintim că aceste suplimente nu sunt o soluție magică și nu vor înlocui un plan de antrenament adecvat și o dietă echilibrată. Înainte de a începe orice suplimente înainte de antrenament, este important să vă consultați medicul sau dieteticianul, mai ales dacă aveți orice afecțiune de sănătate sau luați alte medicamente.

Andreea Dumitru

Scris de

Andreea Dumitru

Pasionat de alergare și de un stil de viață sănătos.