În lumea fitnessului și culturismului, creatina este unul dintre cele mai populare suplimente de pe piață. Este de obicei asociat cu faza de construire a mușchilor, unde ajută la creșterea forței și a rezistenței. Totuși, se pune din ce în ce mai des întrebarea dacă malatul de creatină poate fi utilizat și în faza de reducere? Poate interfera cu procesul de pierdere a grăsimii? În acest articol vom arunca o privire mai atentă asupra acestei probleme.

Ce este malatul de creatină?

Malatul de creatină este un tip special de creatină care este creat prin combinarea creatinei cu acidul malic. Aceasta este o formă mai nouă de supliment, care devine din ce în ce mai populară. Malatul de creatină este considerat mai solubil și mai bine absorbit de organism decât monohidratul tradițional. Funcționează în mod similar cu alte forme de creatină, oferind celulelor musculare energia necesară pentru a efectua antrenamente intense.

Este malat de creatină potrivit pentru tăiere?

Reducerea, adică faza care vizează pierderea țesutului adipos, este adesea asociată cu restricția calorică și creșterea activității fizice. În această situație, creatina, inclusiv malatul de creatină, poate avea unele beneficii. În primul rând, creatina ajută la menținerea intensității ridicate a antrenamentului, chiar și cu acces limitat la calorii. Acest lucru vă permite să mențineți masa musculară și să vă îmbunătățiți performanța în timpul antrenamentului.

Poate malatul de creatină să afecteze pierderea de grăsime?

Deși malatul de creatină poate fi folosit în timpul reducerii, rețineți că nu este o substanță care afectează direct arderea grăsimilor. Principalul factor care influențează pierderea de țesut adipos este o dietă calorică adecvată și deficitul energetic. Creatina, inclusiv malatul de creatină, nu are un efect direct asupra procesului de ardere a grăsimilor, dar poate ajuta la menținerea masei musculare în timpul reducerii.

Care sunt potențialele beneficii ale utilizării malatului de creatină în timpul tăierii?

Utilizarea malatului de creatină în timpul tăierii poate avea mai multe beneficii potențiale. În primul rând, creatina ajută la creșterea sintezei proteinelor, care este importantă în menținerea masei musculare. La tăiere, organismul folosește adesea depozitele de proteine ​​ca sursă de energie, iar creatina poate ajuta la minimizarea pierderii de masă musculară.

În al doilea rând, malatul de creatină poate îmbunătăți recuperarea musculară după antrenament intens. În timpul reducerii, organismul este expus la o povară mai mare de restricție calorică, care poate afecta regenerarea. Utilizarea malatului de creatină poate sprijini procesul de regenerare și poate minimiza efectele negative ale antrenamentului în timpul tăierii.

Cum se administrează malat de creatină în timpul tăierii?

Doza adecvată de malat de creatină în timpul reducerii poate fi diferită pentru fiecare persoană, așa că merită să consultați un dietetician sau un antrenor. De obicei, se recomandă o doză de aproximativ 3-5 g de creatină pe zi. De asemenea, este important să consumați malat de creatină în mod regulat pentru a menține niveluri constante în organism.

Rezumat

Malatul de creatină poate fi folosit în faza de reducere, dar nu are legătură directă cu procesul de ardere a grăsimilor. Principalul beneficiu al utilizării sale în timpul tăierii este menținerea masei musculare și îmbunătățirea performanței la antrenament. Vă rugăm să rețineți că suplimentele alimentare trebuie utilizate cu moderație și merită întotdeauna să consultați un profesionist înainte de a începe orice tratament.

Andreea Dumitru

Scris de

Andreea Dumitru

Pasionat de alergare și de un stil de viață sănătos.