Suplimentele de proteine ​​sunt unul dintre cele mai populare suplimente pentru sportivi. Ele pot fi folosite atât pentru a construi masa musculară, cât și pentru a o reduce. Interesant, însă, există mai multe tipuri de suplimente proteice datorită așa-numitelor „puritatea” suplimentului proteic, ceea ce înseamnă pur și simplu cât de multă proteină este în suplimentul proteic.

Cu toate acestea, cel mai adesea puteți găsi suplimente a căror compoziție se bazează pe așa-numitele concentrat de proteine ​​din zer, care este adesea abreviat ca WPC (Whey Protein Concentrate). Merită să aruncați o privire mai atentă la WPC și să aflați dacă este cel mai bun supliment proteic?

WPC – care sunt caracteristicile sale?

Concentratul de proteine ​​din zer, ca și alte tipuri de suplimente proteice, se distinge în funcție de compoziția sa. Aceasta este prima și de bază diferența dintre suplimentele proteice, care este clasificată în mod obișnuit pe baza întrebării „câtă proteină este în proteină”. Despre ce e vorba? În primul rând, despre cantitatea reală de proteine ​​din suplimentul proteic. În cazul concentratului proteic din zer, acesta va fi de minim 80% (din conținutul de proteine), restul de 20% (sau mai puțin) fiind alți nutrienți precum carbohidrați, grăsimi etc.

În prezent, producătorii folosesc diverse metode pentru a diversifica nu numai gustul, ci și compoziția și proprietățile suplimentelor proteice. Aceasta înseamnă că putem întâlni din ce în ce mai multe tipuri de substanțe suplimentare, inclusiv vitamine și minerale. Cu toate acestea, un lucru de bază rămâne neschimbat – proteinele constituie cel puțin 80% din WPC. Acest lucru merită amintit.

Care este cel mai bun supliment de proteine ​​WPC?

Dintre selecția largă de suplimente pe bază de concentrat de proteine ​​din zer, merită să știți ce să alegeți și care va fi un exemplu de cea mai înaltă calitate. Acest lucru vă va face mult mai ușoară căutarea suplimentului proteic perfect. În primul rând, este de menționat clar că suplimentele cu proteine ​​WPC nu sunt cele mai scumpe preparate de acest tip. Aceasta înseamnă că concentratul de proteine ​​din zer este caracterizat de un nivel adecvat al raportului preț-calitate și merită să comparați compozițiile suplimentelor individuale.

Desigur, la fel de important este un plan individual de antrenament și o dietă, care ar trebui completate doar cu un supliment nutritiv sau alt supliment alimentar. Aceasta înseamnă că într-un caz un supliment care conține 80% proteine ​​va fi mai bun, în timp ce într-un alt caz va fi prea mic. Cu toate acestea, datorită compozițiilor cele mai bogate în proteine ​​(cantitatea este similară cu izolatul) și prețului scăzut tipic concentratului, merită să acordați atenție unui supliment proteic specific.

Andreea Dumitru

Scris de

Andreea Dumitru

Pasionat de alergare și de un stil de viață sănătos.