Popularitatea diferitelor tipuri de suplimente proteice se datorează, printre altele, faptul înaltei lor universalităţi. Indiferent de tipul de obiectiv de antrenament și de dietă, proteinele ca element de bază al masei musculare în corpul uman sunt pur și simplu necesare. Aceasta înseamnă că nu merită să se stabilească restricții în acest sens, și după așa-numitele WPC (Whey Protein Concentrate) poate fi consumat de aproape toată lumea. În acest caz, merită să aruncați o privire mai atentă la cine nu ar trebui să consume concentrat de proteine ​​din zer, dar acest lucru se va datora în primul rând din motive de sănătate. Deci, merită să aflați mai multe despre această problemă.

Poate toată lumea să ajungă la concentrat de proteine ​​din zer?

În principiu, da, dar merită să ții cont de ce este zerul în sine. Acestea sunt un fel de reziduuri de lapte care sunt procesate în brânză sau iaurt. Zerul astfel creat este compus din proteine ​​care sunt rapid și ușor digerate de organism și este, de asemenea, considerată o proteină deosebit de de înaltă calitate (împreună cu cazeina). Acest lucru se datorează faptului că conține toți aminoacizii esențiali de care organismul are nevoie pentru a funcționa corect.

Aceasta înseamnă că, în timp ce zerul în sine este foarte de dorit și nu există contraindicații largi pentru utilizarea sa, originea sa obligă un anumit grup de oameni să evite suplimentele proteice pe bază de concentrat de proteine ​​din zer. Acest lucru se datorează faptului că unii oameni au intoleranță la lactoză, iar WPC îl va conține cât mai mult posibil. Merită să ne amintim acest lucru înainte de a ajunge la un supliment proteic specific, deoarece în loc să ajute organismul să atingă obiectivul de antrenament dorit, nu va face decât să agravezi propria situație.

Din fericire, în prezent suplimentele proteice nu se bazează doar pe zer sau cazeină. În zilele noastre nu lipsesc nici suplimentele proteice pe bază de proteine ​​de origine animală (din carne) și preparatele complet vegane.

Care sunt beneficiile concentratului de proteine ​​din zer (WPC)?

WPC ca tip de proteină are o serie de avantaje care nu pot fi ignorate. În primul rând, este o soluție destul de economică, iar mulți oameni cred că garantează cel mai bun raport preț-calitate. În cele mai bune concentrate de proteine ​​din zer, cantitatea de proteine ​​este asemănătoare cu cea garantată de izolate, în timp ce prețul rămâne adecvat – ca și pentru nevoile de concentrate.

WPC din această clasă garantează, în primul rând, absorbție rapidă, nivel ridicat de aminoacizi (BCAA) și conținut scăzut de sodiu în compoziția nutritivă. Aceste tipuri de concentrate de proteine ​​din zer de înaltă calitate sunt perfecte pentru a construi masa musculară și dieta zilnică, precum și dacă doriți să furnizați proteine ​​pentru regenerarea după antrenament.

Andreea Dumitru

Scris de

Andreea Dumitru

Pasionat de alergare și de un stil de viață sănătos.