Concentratul de proteine ​​din zer este cel mai popular ingredient principal al suplimentelor proteice. Acest lucru se datorează faptului că are o cantitate satisfăcătoare de proteine ​​(aprox. 80%), și în același timp un preț destul de atractiv, în comparație cu izolatul și hidrolizatul de proteine ​​din zer – sau alte tipuri de proteine.

Toate acestea înseamnă că WPC domină printre suplimentele proteice, care sunt considerate cele mai populare suplimente în general. Din acest motiv, există un număr foarte mare de ele disponibile pe piață, iar pentru un sportiv începător poate fi dificil să aleagă cel mai potrivit produs, așa că merită să aruncați o privire mai atentă asupra modului de a alege cel mai bun WPC pentru dvs. .

Ce ar trebui să rețineți despre suplimentele proteice?

La început, merită amintit că atunci când vine vorba de suplimente proteice sau alte tipuri de suplimente alimentare, cel mai important lucru este că acestea nu înlocuiesc mesele adecvate dintr-o dietă echilibrată. Mai mult, cererea crescută de proteine ​​în organism apare odată cu creșterea activității fizice. Fără ea, proteinele suplimentare consumate nu vor putea construi masa musculară, iar efectele suplimentării nu vor fi vizibile – merită să ne amintim acest lucru.

Mai mult, compoziția corectă a nutrienților este foarte importantă. Nu merită să folosiți produse care provin din surse discutabile, deoarece nu puteți fi sigur de compoziția lor și de ce se află în ele. Există riscul ca substanțe dopante sau substanțe dăunătoare sănătății să fie livrate organismului. Prin urmare, merită să ajungeți doar la nutrienți și suplimente alimentare din surse dovedite – companii și magazine oficiale.

Compoziția suplimentelor proteice în sine ar trebui să conțină în primul rând proteine, care (la WPC) ar trebui să constituie aproximativ 80% din întreaga compoziție a suplimentului. Apoi putem vorbi despre un preparat de calitate adecvată. Cu toate acestea, restul de aproximativ 20% ar trebui să fie ocupat în principal de carbohidrați, urmați de o cantitate mică de grăsimi.

Care este cel mai bun supliment de proteine ​​WPC?

Atunci când alegeți cel mai bun supliment de proteine ​​WPC, ar trebui să țineți cont în primul rând de conținutul de proteine ​​din produs. Dacă este prea scăzut, este posibil ca suplimentul proteic să nu-și îndeplinească funcția de bază. Acest lucru este, de asemenea, important pentru că mai multe proteine ​​înseamnă mai puțin spațiu pentru carbohidrați în supliment. Este la fel de important ca suplimentul proteic să fie testat cât mai bine posibil.

Andreea Dumitru

Scris de

Andreea Dumitru

Pasionat de alergare și de un stil de viață sănătos.